搜题
问题   更新时间2025/11/28 10:41:00

The fourth round of heavy smog that hit Beijing in four weeks has sent more people to the hospital with respiratory(呼吸的) illnesses and led to calls for laws to control the pollution.

Pan Shiyi, a real estate developer, said he is planning to propose(提出) a Clean Air Act to the local government. As a representative of the Beijing Municipal People’s Congress, he started an online survey at 9:20 am. Within three hours,more than 25,000 web users, or 99 percent of total respondents, welcomed his proposal on Sina Weibo, China’s Twitter.

They have good reasons to stand alongside Pan. The latest round of haze(雾霾) reduced visibility to under 500 meters in many parts of the city. The smog has also led to a great increase in respiratory illnesses, particularly among children and the elderly. Anxious parents and doctors about all blame the smoggy air for the illnesses. Though most schoolchildren are home for the winter holidays, the bad air can easily move indoors. Besides, ordinary medical masks fail to provide adequate protection, so some people have turned to gas masks and respirators(呼吸器).

The causes of the scary smog are rather mysterious, though experts blame excessive emissions and the mountains around Beijing that trap pollution in winter, unless there is adequate wind to clear it away. Some critics have pointed fingers at China’s top two oil firms, China National Petroleum Corp and China Petrochemical Corporation, saying the companies’ outdated production technologies produce large quantities of substandard, highpolluting gas fuel.

Meanwhile, concerned Beijingers have moved their brainstorming sessions to cyberspace. If Pan’s proposal for a Clean Air Act is adopted, netizens say the new law should include items providing for “carfree days” in times of smog, higher standards for vehicle fuel, stricter restrictions on industrial and exhaust gas emissions,and more effective protection for the public.

Beijing is not the only city that has ever lost the blue sky. Five days of thick fog caused thousands of deaths in Britain in December 1952, urging the government to pass the first Clean Air Act in 1956, which introduced smokeless zones and cleaner fuels to reduce pollution. That may provide some experience for Beijing to refer to.

C-1. Why did Pan Shiyi started an online survey?

A、To investigate the public’s opinions on pollution.

B、To tell people the danger of the smoggy weather.

C、To call on more people to support his proposal.

D、To collect supporting evidences for his proposal.

学生答案:D

2、阅读C-1题干中Passage One材料,完成本题。

C-2. What can we learn from the passage?

A、People are clear about the causes of the smoggy weather.

B、Children staying indoors will not get respiratory illnesses.

C、Smog is worse for people with lower resistance to diseases.

D、Masks can give people protection against the smoggy weather.

学生答案:C

3、阅读C-1题干中Passage One材料,完成本题。

C-3. Britain is mentioned in the last paragraph to __________.

A、suggest Beijing should learn from other countries

B、 let people know many places have this problem

C、tell people the situation in Britain is worse

D、call on the government to pass Britain’s Clean Air Act

学生答案:A

4、阅读C-1题干中Passage One材料,完成本题。

C-4. What’s the best title for this passage?

A、The Use of Gas Masks and Respirators

B、Beijingers Call for a Clean Air Act

C、Effective Protection for Blue Sky

D、The Mysterious Causes of the Scary Smog

学生答案:B

见题干
王老师:19139051760(拨打)